Kdo pije mate? Natisni E-pošta
Mate čaj je naravni vir hranilnih snovi in naravni stimulans brez stranskih učinkov in toksinov. Pijejo ga vsi, ki želijo s preprosto navado storiti veliko za svoje zdravje in optimalno dobro počutje.

Mate je posebej priljubljen pri:
  • ljudeh, ki so opustili pitje kave in pravih čajev. Ljudje, ki so se odvadili pitja kave pravijo, da je mate odlično poživilo, saj te zbistri, daje energijo za delo, ne povzroča pa živčnosti in ne moti ciklusa spanja. In kar je najbolj pomembno, ne povzroča odvisnosti.

  • ljudeh, ki potrebujejo sprostitev in umiritev. Mate učinkuje sproščujoče na živčevje, saj vsebuje snov, imenovano matein, ki spada v isto skupino kemičnih spojin kot kofein. Matein in kofein imata povsem drugačen učinek. Matein stimulira centralni živčni sistem, vendar za razliko od kofeina ne moti ciklusa spanja, celo nasprotno, spanec ureja in zmanjšuje občutek utrujenosti.

  • študentih, ki potrebujejo bister um in dobro mero pozornosti ter koncentracije pri svojem delu. Mate pomaga odpraviti utrujenost, saj spodbuja psihično in fizično aktivnost.

  • športnikih, saj mate vsebuje 11 vitaminov in mineralov ter 15 aminokislin. Ti so izredno pomembni pri povečani telesni aktivnosti in izgradnji mišic. Poleg tega zmanjšuje utrujenost, napetost mišic in pospešuje metabolizem ter s tem porabo kalorij.

  • ljudeh, ki si želijo ohraniti zdravo telesno težo. Ljudje, ki redno pijejo mate, imajo manjši apetit in pojedo manj hrane. Poleg tega mate spodbuja presnovo in veča porabo maščob, zato se v zadnjih nekaj letih vedno bolj uveljavlja kot izredno koristna pijača proti odvečnim kilogramom.

  • osebah, ki želijo ohraniti zdrav, mladostni videz in energijo, saj je močan antioksidant, ki zavira staranje organizma.

  • osebah, ki imajo težave z ohranjanjem zdravja. Mate po svetu slovi kot krepčilna pijača, ki krepi naš imunski sistem in srce ter varuje ožilje. Spodbuja delovanje jeter in ledvic ter izločanje odvečne tekočine skupaj s strupenimi snovmi iz telesa. Deluje protivnetno, spazmolitično, antioksidativno in blaži alergične simptome.
Znani obrazi, ki pijejo mate:

gwyneth_paltrowViggomadonna_galerie
Gwyneth Paltrow                              Viggo Mortensen                           Madonna

mate_messiHillary_Clinton
Lionel Messi                                                                                         Hillary Clinton

los-presidentes-fernando-lugo-y-hugo-chavez-en-san-pedro-paraguay-16-de-agosto-de-2008-apprince-harry-photoPredsednika Fernando Lugo (Paragvaj) in Hugo Chavez (Venezuela)             Princ Harry

einstein-yerba-mateMatt-DillonChe
Albert Einstein                                  Matt Dillon                                                                            Che Guevara

Charles_Darwinflea-rhcproque_santa_cruz1
Charles Darwin                                                            Flea, Red Hot Chili Peppers                           Roque Santa Cruz

alicia-silverstone Alicia Silverstonepapez-francisek
 Papež Frančišek                                                              


 

Košarica

Košarica je prazna

Spletna trgovinaVstopite v spletno trgovino, kjer najdete originalni paragvajski mate čaj, ki je znan po svoji hranilni vrednosti, blagodejnih učinkih in možnosti kontrole apetita. Oglejte si tudi čudovit pribor za uživanje mate čaja.
Spletne storitve NetLife