Produkti Natisni E-pošta

Za naročilo mate čaja in pribora za pitje obiščite našo spletno trgovino.

Naši produkti so originalni mate čaj in mešanice z mate čajem. Poleg tega pa vam predstavljamo in ponujamo še tradicionalne pripomočke za uživanje mate čaja. Tako lahko skozi obred pitja mate čaja doživite pristno paragvajsko izkušnjo.

Mate čaj

yerba_mate_paqueteyerba_mate_paquete

  Mate čaj 1000 g               Mate čaj 500 g 

taza_teMate čaj paket 25 filter vrečk

Pripomočki za uživanje

guampa_cueroguampa

Posodica (guampa)

Tradicionalna guampa je posodica narejena iz izdolbenega bikovega roga. Guampa se uporablja predvsem za pitje mate čaja na najbolj tradicionalen način. Včasih je v celoti izdelana iz dišečega paragvajskega lesa "Palo Santo", po naše sandalovine. Ta čudoviti les se izredno ujema z zdravilnim mate čajem in mu omogoča, da še dolgo ohranja okus. Guarani indijanci so sandalovino prvotno imenovali sveto drevo (špansko Palo Santo), saj so poznali njegove zdravilne učinke, ki so jih uporabljali pri svojih obredih.

bombilla_mate
Filter slamica (bombilla)

Mate čaj se navadno servira v posodici skupaj s kovinsko slamico. Slamica se v državah latinske amerike imenuje bombilla [bombilja], v portugalščini pa bomba. Slamica se tradicionalno izdeluje iz srebra. Moderne slamice, ki so na voljo na tržišču, so običajno izdelane iz novega srebra, ki se imenuje Alpaka, iz nerjavnega jekla, ali votlega cevastega trsa. Bombilla hkrati deluje kot slamica in filter. Potopljeni del slamice je malce širši, z majhnimi luknjicami ali režami, ki omogočajo neovirano pitje čaja brez delcev zeliščne mešanice.

termo_terere

Termovka (matera)

Matera je pravzaprav torba, običajno narejena iz usnja, v kateri nosimo guampo, bombillo, zalogo mate čaja in termovko z vročo ali hladno vodo. Gre za komplet, ki ga nosimo v roki ali na rami in je narejen zato, da hranimo vse pripomočke za uživanje mate čaja na enem mestu in jih nosimo varno ter enostavno s seboj. Tako imamo vedno vse pri roki, da sebi in prijateljem privoščimo nekaj zdravilnega in osvežilnega.

Matera je tako zelo vključena v paragvajski in urugvajski vsakdan, da jo ogromno ljudi povsod zvesto nosi s seboj. V teh dveh državah pogosto vidimo ljudi, kako jo lagodno nosijo, pijejo mate in ga seveda tudi ponujajo znanim ali neznanim prijateljem.


 

Košarica

Košarica je prazna

Spletna trgovinaVstopite v spletno trgovino, kjer najdete originalni paragvajski mate čaj, ki je znan po svoji hranilni vrednosti, blagodejnih učinkih in možnosti kontrole apetita. Oglejte si tudi čudovit pribor za uživanje mate čaja.

Komu je namenjen mate?

mate_woman

Mate čaj je namenjen vsem, ki želijo s preprosto navado storiti veliko za svoje zdravje in optimalno dobro počutje.
Več ...

Obred

yerba_mate__obred

Ko se ljudje zberejo, da bi pili mate (mah-tay) se zgodi nekaj čarobnega. To je trenutek za sprostitev s prijatelji in družino. Več ...
Spletne storitve NetLife