Blagovna znamka Selecta

Selecta je zaradi svojega porekla, kakovosti in tradicije zadnjih 60 let ena najbolj prepoznavnih znamk mate čaja v svetu.

Podjetje ENO BRONSTRUP S.A., ki je lastnik blagovne znamke Selecta prihaja iz kraja Bella Vista, iz rodovitne paragvajske pokrajine Itapúa. Gre za družinsko podjetje, katerega lastnk je g. Eno in njegova družina. Svoj uspeh pripisujejo dejstvu, da dajo veliko na tradicijo, običaje in kulturno dediščino.

Celoten proces od semena do pakiranja se odvija pri njih, v pokrajini Itapúa. To pomeni, da imajo svoje plantaže in svoje delavce, ki sadijo, negujejo, obirajo in pakirajo. Čaj se nato distribuira po vsej Južni Ameriki, Severni Ameriki, Evropi in na Bližnjem vzhodu.

Čeprav je njihova dejavnost pretežno osredotočena na mate čaj je njihova vizija postati najboljši proizvajalec paragvajskih izdelkov na svetu.

Njihov slogan "kakovost ni naključje" je rezultat trdega dela in predanosti, ta pa je bila kronana z mnogimi mednarodnimi priznanji:

  • leta 1998, na 21. mednarodnem pokalu "Hrana in pijača" v Parizu v Franciji
  • leta 1999, na 11. mednarodnem pokalu "Amerika za kakovost", v San Juanu v Portoriku.
  • leta 1999, "mednarodna platinasta zvezda za kakovost" v Madridu, Španija
  • leta 2000, zlata plaketa na 25. mednarodnem zlatem pokalu v Madridu, Španija.

Podjetje ENO BRONSTRUP S.A. je med vodilnimi proizvajalci mate čaja v Paragvaju in prvo, ki mu je uspelo dobiti certifikat ISO 9001:2000 za kvaliteto svojih proizvodov leta 2002.

Prvo paragvajsko podjetje s certifikatom ISO-9001-2000 za kakovost pridelovanja mate čaja.